Ke kondolenčnímu dopisu předsedy KSČM do KLDR

02.01.2012 11:42

 

Poslední události svědčí o tom, že vláda nejen připravila útok na životní úroveň většiny občanů naší země, ale rozhodla se zaútočit i na demokracii a svobodu.

Svědčí o tom snaha využít kondolenční dopis Vojtěch Filipa do Korejské lidově demokratické republiky, jenž nepředstavitelně medializován má zřejmě opodstatnit další kroky, které by okleštily svobodu slova a svobodu myšlení. Již první reakce mezi občany, diskuse na facebooku, kterou organizuje Česká televize, však ukazuje, že většina občanů těmto záměrům nakloněna není. Už to, že naši občané nebyli informováni o tom, že zástupci většiny členských zemí OSN uctili Kim Čong-ilovu památku povstáním a minutou ticha, jsme se nesměli dozvědět. Při tom zahraniční média o tom informovala. Jen část zemí v čele s USA, včetně Států Evropské unie, pietu narušila svým odchodem. Při tom Česká republika má s KLDR diplomatické zastoupení a mělo by být tedy normální, že někdo další kromě velvyslance v Pchjongjangu, vyjádří svou smuteční účast.

 

Útok na osobu Vojtěch Filipa, tedy na Komunistickou stranu Čech a Moravy, za poslání zmíněného kondolenčního dopisu, snaha zřejmě z pokynu samotného ministra spravedlnosti, ho kvůli tomu policejně vyšetřovat, svědčí o tom, že se hledá důvod pro uskutečnění politického procesu proti této straně a zároveň, že chybí skutečné důvody pro takovýto akt a hledají se zástupné problémy. Koalice se tedy uchyluje ke kriminalizaci myšlenek, svobody slova a názorů a následně pak omezit právo občanů na shromažďování. Komunistická strana Čech a Moravy má být prvním zkušebním kamenem, jímž začne útok na demokratické svobody a práva, jež zaručuje Ústava a Listina základních práv a svobod.

 

 

Autor: Jaroslav KOJZARZdroj: Mediální úsek ÚV KSČM

Diskusní téma: Ke kondolenčnímu dopisu předsedy KSČM do KLDR

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek