Komunisté dotahují

31.07.2012 20:30

    KSČM by v krajských volbách skončila nyní druhá. Tvrdí to nejnovější průzkum agentury Sanep. Výzkumníci však upozorňují, že se komunisté v krajských volebních preferencích dotahují na vedoucí ČSSD.

    Sociální demokraté by podle Sanepu zvítězili ve dvanácti z třinácti krajů, kde se krajské volby konají. Jediný kraj, kde nevedou, je Středočeský. Tam by podle průzkumu zvítězila ODS. Pravděpodobně jde o důsledek kauzy Rath.

     KSČM by skončila ve všech krajích krom Středočeského na druhém místě. Ve středních Čechách by komunisté byli třetí, s 15,8 procenty. Nejsilnější jsou v Moravskoslezském kraji, kde jim průzkum přisuzuje 23,6 procent preferencí. Dvacet procent by pak překročili ještě v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Královéhradeckém, Pardubickém a Olomouckém kraji, a také na Vysočině.

     Jen těsně by jim dvacetiprocentní zisk unikl v Jihomoravském (19,9 procent) a Libereckém kraji (19,8). Slabší pozici mají komunisté v Jihočeském (17,3) a Zlínském kraji (16,8). I zde však drží pozici druhé nejsilnější strany.

     Své pozice posiluje i SPO Zemanovci a KDU-ČSL, které překročili pětiprocentní hranici již v deseti krajích

    Exkluzivní internetový průzkum společnosti Sanep byl ve dnech 2.-15. července 2012 proveden ve třinácti samosprávných celcích na třinácti samostatných reprezentativních vzorcích ve věkové kategorii 18-69 let. Vzorek ve všech krajích činil v průměru 1306 dotázaných.

    Převzato z Haló novin

Diskusní téma: Komunisté dotahují

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek