Morální rozvrat vládní koalice

13.07.2012 09:13

 

    Odvolání J.Pospíšila s funkce ministra spravedlivosti, vystupování ministra financí Kalouska v aféře kolem letadel Casa a konečné postoj politiků vládní koalice ve věci telefonátu ministra Kalouska policejnímu presidentovi Lessymu svědčí o naprosté ztrátě morálky u většiny koaličních politiků.

O tom svědčí veřejné vyhrožování ministra financí Kalouska vyšetřovatelům ve věci kauzy CASA a veřejné zneuctění policie včetně jednání na parlamentní půdě bez toho, aby zasáhl předseda vlády Nečas.  V právním státě by nemělo být možné, aby člen vlády takto napadal polici, za níž odpovídá ministr Kubice, aniž by tuto situaci ihned neřešil.

    A navíc by měl předseda vlády držet své slovo – když veřejně 4.7 ve 13 hod. prohlásil, že jakékoliv další telefonické volání minstrů policii je na odvolání. přitom,  když hodinu po té, volá Kalousek znovu policejnímu presidentu, neudělá s tím premiér nic, ministra neodvolá. Ještě chce důkazy, že Kalousek Lessymu vyhrožoval. To mu nestačí to, co Kalousek veřejně prohlašuje a že je známý tím, že vyhrožuje komukoliv, kdo se mu znelíbí – viz ZDE nebo ZDE?

Premiér i ministr vnitra Kubice vyčítají Lessymu, že rozhovor Kalouska s ním jim nesdělil. Tito by naopak měli být vděčni Lessymu za jeho politickou prozíravosti, že nechtěl, před jednáním parlamentu o vydání  Vlasty Parkanové policii, situaci dále nevyhrocoval. A když požaduje, aby toto vyhrožování doložil - to vážně chtějí, aby policie a další úředníci své rozhovory s politiky si nahrávali? Za dobrotu na žebrotu – něco podobného už tu bylo, když poctivý úředník Michálek nahlásil pokus o korupci od ministra Drobila a byl za to odvolán z funkce.

No uvidíme jak se s touto situací premiér vyrovná.

Zpracoval: Jan Jančura, O-Poruba, 13.7.2012

 

 

 

Diskusní téma: Morální rozvrat vládní koalice

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek