Policistů je prý moc, Kubice bude propouštět

26.07.2012 21:16

 

Ministr vnitra Jan Kubice chce propouštět další policisty. Chce tím ušetřit půl miliardy korun. Prý v tom není žádný problém, policistů máme podle Kubiceho až dost…


Kubice včera vládě představil analýzu, podle níž obstarává v ČR stejnou nebo podobnou agendu víc policistů než v okolních zemích a ČR je prý v počtu policistů na špičce zemí východní Evropy.

 
Lídr krajské kandidátky KSČM na Vysočině Jan Slámečka byl z ministrova postupu značně udiven. »Nevím, z jakých analýz pan Kubice vychází, ale praxe ukazuje naprostý opak: policisté chybějí! Pokud dojde k dalšímu propuštění, zejména na obvodních odděleních, která to zatím schytávají nejvíce, tak je vyloučeno, aby byla zajištěna bezpečnost občanů,« řekl Haló novinám Slámečka, který se na problematiku vnitra dlouhodobě specializuje.
 
Vláda včera rovněž schválila úspory ve vzdělávání policistů, rozhodla o zrušení tří ze šesti škol, a to v Praze-Ruzyni, Jihlavě a Brně. Úspora má být 144 milionů korun. Budovy chce vnitro dále využívat jako oddělená školicí centra.
 
Tři zbylé školy se zaměří na různé specializace: v Praze to bude např. výuka pořádkové a dopravní policie, jazyková příprava a speciální řidičský výcvik, v Pardubicích kriminální policie, ochrana utajovaných informací, krizové řízení nebo pyrotechnika, a v Holešově cizinecká policie, zbraně a střelivo a střelecká příprava. Změny se netýkají Policejní akademie ČR v Praze, protože je státní vysokou školou ze zákona.
 
 
Autor: RedakceZdroj: Haló noviny

Diskusní téma: Policistů je prý moc, Kubice bude propouštět

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek