Britští experti neprokázali, že látka použitá na Skripalovi je z Ruska

03.04.2018 20:33

Podle zdroje na IDnes - viz zpravy.idnes.cz/rusko-skripal-novicok-jed-093-/zahranicni.aspx?c=A180403_175530_zahranicni_linv

britští experti neprokázali, že jed, kterým byli otrávení Skripalovi, pochází z Ruska. Zřejmě mají vzorky tzv. Foliantu/Novičoku ze SSSR, a zjistili, že s nimi zjištěná látka nesouhlasí.  Dodali, že o tom původu z Ruska britská vláda ví asi z jiných zdrojů.

Ono žádná taková látka není úplně čistá a se složení příměsí případně s uspořádání molekuly aktivní látky mohou zjistit s kterým vzorem je totožná nebo podobná. 

Celé to je podivné mimo jiné proto, že britská vláda nepožádala o spolupráci Rusko a neposlala jim vzorek. Pokud by předpokládali, že jej Rusové znají, tak by to nebylo proti ničemu, poněvadž kdyby to Ruskové spáchali, tak by se sice asi nepřiznali, ale nic by to neohrozilo a nezměnilo . Ale pokud, jak je uvedeno, nejsou si jistí původem z Ruska, tak by se mohli obávat, že Rusové mohou zjistit  původ, na který by si Britové nepřáli upozornit. (např. z Ukrajiny apod.)

Autor: správce webu.