Bude generální stávka?

21.03.2011 15:08

 

V diskusním pořadu České televize (ČT) Otázky Václava Moravce řekl včera (20.3.2011) předseda Asociace samostatných odborů (ASO) Bohumír Dufek v souvislosti s chystanou daňovou reformou z dílny ministerstva financí (MF):

»Pan ministr (financí Miroslav Kalousek) musí počítat s tím, že si to jen tak líbit nenecháme. Protože pokud se stát dostal do finančních problémů, tak neustále experimentoval na daních zaměstnanců a občanů České republiky, takže může počítat s tím, že se proti tomu budeme velice tvrdě bránit. Pokud nám dají naši členové mandát, míníme jít až do generální stávky,« prohlásil v pořadu ČT Dufek, předseda druhé největší odborářské centrály v zemi, která sdružuje asi 200 000 lidí.

Jaroslav Zavadil, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS), která je největší odborovou centrálou v ČR, v reakci na Dufkovo prohlášení řekl pro ČTK, že ČMKOS se podobným věcem nebrání, ale v tuto chvíli o tom zatím »není řeč«. »To neznamená, že to nemůže být za 14 dnů, za týden, za měsíc, nebo za dva,« řekl Zavadil s tím, že »nerad haraší zbraněmi v době, kdy ještě není pořádně nic na stole«. Připomněl, že si od ministra financí vyžádal informace, které makroekonomové ČMKOS posoudí. »Je potřeba, abychom si nejprve sedli a o věcech hovořili,« dodal.

Převzato s Haló novin.

21.3.2011(jj)

Diskusní téma: Bude generální stávka?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek