Čisté nebe nad Evropou

02.06.2010 16:06

 Tak si alespoň na chvíli přetechnizovaná lidská společnost vyzkouší v praxi jaká omezení vydrží,když se příroda rozhodne,že zazlobí.

Nepamatuji se,kdy naposledy bylo nebe tak vymetené a to doslova.Nejen bez mráčků,ale i bez oněch bílých čar hyzdící blankytnou oblohu.Je to krásná podívaná,která se díky neposlušné sopce kdesi na Islandu,v dnešních dnech na obloze vyskytuje.Kdo ví jak dlouho,a kdo ví kdy ještě se tato podívaná pro milovníky blankytného nebe vyskytne.

Skoro se zdá,podle poprasku v lidské civilizaci,že skončí svět.A to si pouze příroda zažertovala.Jako v posledním období mnohokrát.Jenže tentokrát jaksi beze ztrát na životech.Jak humánní čin ze strany přírody proti lidskému konání.

Stovky,tisíce leteckých spojů nad Evropou se nemohlo uskutečnit. Jiní dopravci,kromě postižených leteckých mají žně.Lidé si na vlastní kůži vyzkoušeli,že i omezená doprava vzduchem se dá ve zdraví přežít.

Co však je na celé věci zarážející,že nejásají ochránci přírody.Vždyť tak výrazné omezení leteckého provozu nemůže po sobě zanechat jen velké ekonomické ztráty,ale i podstatně čistší vzduch.Možná by nebylo od věci lidem sdělit,že kromě již zmíněných ztrát přineslo toto nucené omezení letecké dopravy také něco pozitivního.

Nebo se mýlím?  

 V Ostravě- Porubě 19.dubna 2010

Václav Havel 

Diskusní téma: ČISTÉ NEBE NAD EVROPOU

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek