Haló noviny v elektronické podobě!

25.11.2011 09:31

 

www.halonoviny.cz/articles/view/229622Ode dneška připravila redakce Haló novin pro své čtenáře zbrusu novou službu. Elektronickou podobu tištěného vydání našeho deníku najdete na internetových stránkách publero.comNa podrobnosti, které s tím souvisejí, odpovídá šéfredaktor Petr Kojzar.

Odkdy najdou čtenáři na webu elektronickou podobu tištěných novin a co to bude stát?

Prvním číslem, které se na našich internetových stránkách www.halonoviny.cz objeví, bude to aktuální, tedy pátek 25. listopadu. Týden bude služba zadarmo, aby si čtenáři mohli vyzkoušet technické náležitosti, i ověřit si, zda jim novinka bude vyhovovat. Od pátku 2. prosince bude stahování internetových Haló novin zpoplatněno sedmi korunami, čtenář tedy ušetří tři koruny oproti tradičnímu »papírovému« vydání, které dostává do poštovní schránky nebo kupuje v trafice.

Jakým způsobem si budou moci čtenáři internetové Haló noviny »stahovat« a jakou formou bude probíhat placení?

Distribuce elektronické verze je řešena ve spolupráci s portálem Publero.com. Ten nabízí nejen čtení v internetovém prohlížeči, ale i v mobilních zařízeních, jako jsou touchpay a chytré telefony. Po zpoplatnění bude muset být uživatel registrován a jednotlivá vydání si zakoupit. Pro placení se používá virtuální peněženka uživatele, která se dá dobíjet hned několika způsoby:

- Kreditní karty (VISA, VISA Electron, MasterCard)

- mBank (mPeníze)

- Raiffeisenbank platby

- Bezhotovostní převod z ČS, KB a RB (okamžitý převod)

- Bezhotovostní převod z jiné banky (převod během 24 hodin)

- Volksbank (přímé platby)

- FIObanka (přímé platby)

- GE Money Bank (přímé platby)

- PayPal

Jaké má společnost Publero.com s elektronickou distribucí tiskovin zkušenosti?

Společnost Publero.com započala s digitální distribucí v první polovině roku 2011 a nyní takto distribuuje již více než 180 časopisů a novin.

Co soudíte, že na váš nový krok řeknou konzervativnější čtenáři, kteří preferují klasickou, tištěnou podobu novin?

Musím říci, že jsem při diskusích se čtenáři často odpovídal na dotazy ohledně internetových možností dnešní techniky ve vztahu k novinám. Nedopustíme, aby nám ujel vlak, čehož dokladem bude i zcela nová podoba internetových stránek, které se dočkáme s plným náběhem od nového roku. Naše »webovky« by měly být přehlednější, atraktivnější a modernější. S tím souvisí i elektronický prodej novin.

Ovšem pozor – a tím se dostávám k odpovědi na vaši otázku - nechceme nikomu vnucovat, aby přešel z tištěného média na elektronické. My jsme teď jen dali čtenářům možnost většího výběru. Rozšířili jsme naši nabídku na trhu. Haló noviny si lze pořídit buď jednou, nebo druhou cestou. Záleží na každém čtenáři, která mu více vyhovuje. Jen bych ještě rád zdůraznil, že Haló noviny v tištěné verzi, na rozdíl od mnoha jiných deníků, nezdražily. A že jejich elektronická podoba bude ještě o tři koruny levnější.(ici)

Převzato z Haló novin

 

Diskusní téma: Haló noviny v elektronické podobě!

Internet a HaNo

Datum: 28.11.2011 | Vložil: Havel

Dobrý počin pro zvýšení zájmu o levicový tisk,kterého je v naší zemi obrovský nedostatek.
Moderní technologie se musí využívat v plné škále nabídek.

Přidat nový příspěvek