Hospodářská krize trochu jinak

03.06.2010 14:30

 Předvolební kampaň do Evropského parlamentu je v plném proudu.Jako vždy volební strany prezentují své volební programy,své volební sliby,svá volební předsevzetí.Nápadně se nám do volebních kampaní,které jsou navíc stále častější,vkrádá americký způsob vedení kampaně,kde nezáleží ani tak na myšlence jako na penězích.

A tak si v období hospodářské krize,kdy spousta podniků a firem padá na „hubu“ kladu otázku.Jak je možné,že politické strany , které nás dnes a denně utvrzují o nutnosti úsporných opatření téměř všude,mají na honosné volební kampaně?Kde berou peníze v době hospodářské krize?Přeci oni by měli býti oním příkladem hospodaření s penězi daňových poplatníků.A ne, kdy jsou dělníci vyhazováni na dlažbu a roste nezaměstnanost se po celé zemi konají honosné volební akce za miliony korun.

Vím že jsem naivní,když požaduji po politicích něco jako hospodárnost a šetření.

Ve společnosti,kde kradou i renomované instituce se není čemu divit.Proč by se pak měli právě politikové uskrovňovat.Vždyť oni jsou tu pro občany.Oni jsou ti jediní,kteří zvednutím ruky kdekoliv na světě zabezpečí lidem práci a důstojné žití.Nebo je to jinak?

Voliči mají o čem uvažovat.Stále je čas rozhodnout, komu že ten hlas přidělí.Těm co neustále utahují opasky chudým a bohatým snižují daně?Těm,kteří tvrdí,že třicetikoruna vytrhne zdravotnictví z bídy a přitom výrobci ,distributoři a lékárníci bohatnou?Nebo těm,kteří slibují a skutek utek?

Ano voliči je čas na změnu.Ne ve frontě na práci,ne v hospodách,ale u volebních uren se bude rozhodovat.Dnes jaká bude Evropa,zítra jaká bude Česká republika a pozítří můžeme přinést nový svěží vzduch na naše radnice.

Nečekejme až na pozítří.Pojďme měnit již dnes. 

  

 V Ostravě 15.května                                                       

 Václav Havel Ostrava-Poruba   

Diskusní téma: Hospodářská krize trochu jinak

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek