Informace k protivládní demonstraci 28. září

28.09.2022 16:35

Subject: Informace k protivládní demonstraci 28. září

 

Vážené soudružky, vážení soudruzi,

 

poslední zasedání VV ÚV KSČM a následná jednání vedení strany se opět zabývala přípravou protestních protivládních demonstrací. V této souvislosti bylo doporučeno se opět zúčastnit demonstrace „Česká republika na 1. místě,“ která se bude konat tuto středu 28. září od 14 hodin na Václavském náměstí v Praze. Na této demonstraci vedle dalších řečníků vystoupí také předsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná.

 

Účast komunistů a komunistek by měla být opět co nejvíce organizovaná, pod našimi hesly, vlajkami, transparenty atd. Sraz účastníků z řad našich členů a sympatizantů je proto, stejně jako v předchozích případech, před demonstrací ve 13:30 v průjezdu budovy KSČM v ulici Politických vězňů, kde budou k dispozici naše vlajky, transparenty apod. a odkud se společně přemístíme na Václavské náměstí, kde již budou naše petiční stánky. Parkování účastníků je možné ve dvoře budovy KSČM pouze v omezené míře, do naplnění kapacity parkoviště.

 

Paralelně s demonstrací v Praze by se měly ve stejnou dobu konat také shromáždění na jiných místech republiky, kde se počítá s přenosem vystoupení na obrazovky. Takové akce jsou plánovány do Brna (Zelný trh), Plzně (Náměstí republiky), Liberce (Soukenné náměstí před kulturákem), Českých Budějovic (Náměstí Otakara II.), Uherského Hradiště (Masarykovo náměstí), Karviné (Náměstí TGM), Havířova (Náměstí republiky) a dalších měst. I tato shromáždění je dobré využít k propagaci naší strany, sběru podpisů pod naše petice a podobně.

 

Připomínám, že v následujícím období by se pak měla uskutečnit také ještě protivládní demonstrace svolaná Českomoravskou konfederací odborových svazů na sobotu 8. října do Prahy. K této akci a účasti KSČM na ní budou informace v předstihu zaslány.

 

Se soudružským pozdravem

 

Milan Krajča, místopředseda ÚV KSČM