Konec moji tolerance

02.03.2021 10:43

Vážené soudružky a soudruzi,

 

dovolte mi, abych touto formou reagoval na poslední informaci č. 5 z pera soudruha předsedy ÚV KSČM JUDr. Vojtěch Filipa. Nejsem adresátem jeho dopisů a dostávám se k nim se zpožděním od soudruhů, kteří bohužel většinou vyjadřují nespokojenost a je potom na mně, abych se snažil vysvětlit, o co vlastně šlo.

 

Bohužel ale už velmi těžko mohu vysvětlovat věci i pro mě složitě pochopitelné.

 

Nemohu proto souhlasit s tvrzením, jak vše děláme dobře a jen občané to špatně chápou, a proto se musíme více snažit vysvětlovat.  Ale jak vysvětlit dopady zákulisní politiky “těch co spolu mluví” a nepoužít slovo politikaření, skutečně nevím. Jednání se vést musí a je to v pořádku, ale musí se tak dít s vědomím těch, kterých se to týká. Postavit nás všechny před “hotovou věc” je nejen špatně, ale také to vysílá do společnosti signál nejednotnosti a neschopnosti dosáhnout veřejně deklarovaných cílů.

Jsme sice v politické defenzívě, ale to nás neopravňuje plnit vše, co vidíme na očích pana Babiše nebo spíše paní Schillerové.

 

To vše, co se dnes děje, přece není o nepochopení občanů, ale o čitelnosti levice ve žravém stínu Andreje Babiše slibujícího, ale neplnícího. Tu nejistých 10 miliard armádě, tady dlouho slibovaných 5 týdnů dovolené, nyní spojení dvou zdravotních pojišťoven, to vše ale v době mnohamiliardových přesunů z rozpočtu nás všech do soukromých rukou šmelinářů se zdravím. Pod lampou je přece největší tma. A my mlčíme a pomáháme pravici a oligarchovi rozdávat...a to pod nátlakem! 

 

Komunisté by měli být ve svých názorech jednotní, a hlavně čitelní pro všechny občany živící se poctivou prací. Nás totiž nikdy nebude volit ten, kdo majetek nezískal poctivě, a to už jen ze strachu, aby o něj nepřišel. 

 

Vláda nadbíhá pravicové opozici, a to se jasně ukazuje například při tak zvaném pandemickém zákonu. Je schopna ve svém vládním zoufalství odsouhlasit ODS a Pirátům skoro vše, i když z toho vznikne legislativní paskvil. Bezvýsledně jsem bouřil ve sněmovně proti návrhu změn, které vznikly bezprostředně před hlasováním a velmi výrazně změnily parametry zákona, to vše bez řádného právního projednání.     

Nakonec se vše zaseklo v Senátu, a to i přes deklarované sliby snadného schválení “pandemického zákona”, kdy se ukázaly právní problémy. Nouzový stav, ať jej vnímáme jakkoliv, byl alespoň z pohledu legislativy přijatelnější než tento narychlo spíchnutý pandemický paskvil.

 

Zvládnutí aktuálního stavu totiž nelze nařídit zákonem, ale je třeba získat důvěru občanů. Už od minulého roku veřejně, i na mikrofon sněmovny stále opakuji, aby součástí krizového štábu byli ředitelé veřejnoprávních médií ČT, Čro, ČTK. Proč by nemohla tato média v době této krize zařadit místo stupidních reklam před hlavními zprávami informační patnáctiminutovku k jasnému a srozumitelnému vysvětlování. Ne to propagandististické “čau lidi” premiéra plné sebechvály a zavádějících informací nebo tiskové konference postavené na bulvárních dotazech novinářů. Já spolu s většinou občanů očekávám otevřenou diskusi mezi odborníky z obou táborů, abychom si mohli udělat sami názor a přijali zodpovědnost za sebe a své okolí. Nikomu přece není lhostejné utrpení lidí spojené se ztrátou svých blízkých.

 

Proto pod dojmem z tohoto neomezeného vítězství kapitálu ve sněmovně a rodící se koalice ANO 2011 a ODS oznamuji, že již odmítám tolerovat vládu Andreje Babiše. 

 

                                                                                                                   Ing. Leo Luzar, poslanec PS PČR