Na Úřadu práce se o práci přichází

23.08.2011 07:51

 

Centrální Úřad práce ČR (ÚP), který vznikl počátkem dubna, dal za první čtyři měsíce své existence výpověď 535 zaměstnancům. Další pak odešli ve zkušební době či na vlastní žádost, navíc 174 zaměstnanců úřad hodlá propustit v nejbližší době. Zaměstnanci úřadu si přitom stěžují, že svou práci nestíhají.

Dochází tak k tomu, na co upozorňoval již před vznikem tohoto úřadu poslanec a místopředseda stínové vlády KSČM pro sociální politiku Miroslav Opálka. »Ministr Drábek chce za každou cenu přesvědčit, že dovede zajistit úspory. Jenže se ukázalo, že to umí jediným způsobem: propouští lidi a snižuje platy,« stále si myslí Opálka.

»K 1. dubnu bylo evidováno 8493 systemizovaných míst, k 1. 8. 2011 jich je 7493. Od počátku dubna bylo zrušeno 340 neobsazených míst a pracovní poměr byl výpovědí ukončen s 535 zaměstnanci. U ostatních zaměstnanců byl pracovní poměr ukončen jiným způsobem,« přiznává tiskový mluvčí ÚP ČR Jiří Reichl. Šlo například o ukončení ve zkušební době, o uplynutí pracovního poměru na dobu určitou či o odchod na vlastní žádost.

V současné době probíhá další propuštění – moderně se tomu říká optimalizace počtu pracovních míst, a to zejména s ohledem na rušení ekonomických středisek u bývalých okresních úřadů práce. »Plánovaný maximální počet ukončených pracovních poměrů formou výpovědi ze strany zaměstnavatele je 174,« dodal Reichl.

převzato s Haló novin

Diskusní téma: Na Úřadu práce se o práci přichází

Zrušte Úřady Práce

Datum: 21.01.2014 | Vložil: M

Jsou k ničemu.

------

Datum: 13.10.2013 | Vložil: Anonym

No jen Úřadi práce zrušte

Přidat nový příspěvek