PhDr. Josef Skála, CSc

08.11.2022 17:43

Před výzvu, abych kandidoval na Hrad, mne postavily dvě síly. Strana, k niž patřím od mládí, i na svém posledním sjezdu - a také desítky dalších vlasteneckých struktur a osobností. Sahají od nás nalevo - až po demokratickou pravici. Kandidoval jsem naším společným jménem. Proti všem, kdo své zemi škodí v cizím zájmu - za cenu zchudnutí velké většiny i hazardu na hraně války s jadernou mocností. Širší, než po desítky let, je i vstřícná odezva. To nás spojilo na setkáních s voliči napříč republikou - i na statisícových mítincích za "Českou republiku na prvním místě".      
Pro ty, kdo jsou u moci dnes, je až na úplně posledním. Na soutěž vedenou fér si netroufají. Z úpadku hrozícího pohromami se vylhávají přívalem dezinformací. Síly bránící národní zájem dusí cenzurou, urážkami i kriminalizací. Spousta těch, kteří mne přišli podpořit, neskrývala strach, jaký nepamatují. Mnozí se bojí figurovat na petici, registrující číslo občanského průkazu. Omluvu leckdy provází i slzy na krajíčku. 
50 tisíc podpisů bylo vysokou laťkou i pro soupeře, kupující je přes komerční agentury. Nám je sbírali nezištní  dobrovolníci. K cíli jsme byli sice blíž, než podle práskače "zleva" (alias "béčka TOP 09"). Až k cíli jsme však skutečně nedošli. Lakovat věci narůžovo nechme na diletantech u koryt. Nepančovaná levice růžové brýle nenosí.  Ano, prohráli jsme i tentokrát. Po dlouhé sérii porážek, vedoucích až ke ztrátě parlamentního postavení. Část těch, kdo je zavinili, házeli klacky pod nohy i teď. Nám na levici to už kazit nesmí.   
Domino pohrom zvrátí jen blok vlastenecké většiny. Spousty nových spojenců získal i v soutěži o Hrad. Sto tisíci hlasy, skandujícími "Demisi, demisi!", to skončit nesmí. Teď to chce spojit síly nonstop. Za Českou republiku, jež bude znovu bezpečná i svébytná. Teprve pak dostane šanci i vše, co doba dluží demokracii a lidské důstojnosti. Česká levice pro to vykoná maximum. Hlad po její nabídce už jen poroste. Tu šanci by zahodil jen zbabělec.      
Vstříc vyjdeme i všem, kdo neskrývali své obavy. Petiční archy, obsahující osobní údaje, spálíme už v nejbližších dnech. 
Upřímné díky zaslouží každý z těch, kdo mne v tom nenechali. Zdobí je ryzí charaktery. Tím víc potáhneme za jeden provaz teď. 

 

PhDr. Josef Skála, CSc.