Absurdní drama (FRAŠKA) ve sněmovně

07.06.2015 17:11

Poslední jednání poslanecké sněmovny se neslo v duchu pokusu ODS a TOP 09 hlasovat o nedůvěře vládě. Je zajímavé, jak krátkou paměť mají tyto ultraliberální strany. Ještě před nedávnem vše, co mělo předložku podnikatel bylo svaté a tato země zaplatila stovky miliard korun za nereálné podnikatelské plány. Nebo to nazvěme rovnou zlodějnou, ze které končily desítky milionů na stranických účtech pravice.

 

 

Všichni přece známe Pepu z Honkongu. Toto prostředí bahna zrodilo podnikatelskou hvězdu Andreje Babiše a jeho fenomén ANO. Nikdo z nás nepochybuje, že je jako ministr financí ve střetu zájmu a předseda s. Filip to ve svém projevu zcela jasně pojmenoval a zdůvodnil naše stanovisko v této věci.

Zde je na místě připomenout, že o podnikatelských aktivitách pana Babiše byly popsány stohy papíru ještě před volbami a přesto mu voliči odevzdali překvapivě hodně hlasů. A to mohli být varováni čerstvou zkušeností s Věcmi Veřejnými a panem Bártou. Další podnikatelskou hvězdou, který je přece bohatý a proto nemusí krást a myslí to upřímně.

Takže více než deset hodin stále dokola hřímala pravice o tom, jak Babiš okrádá tento stát, jak si přihrává miliardy do Agrofertu a likviduje drobné podnikatele svými plány na elektronické pokladny.

Lidé-voliči mohli v přímém přenosu sledovat tu strašlivou pravdu pravice a žádat okamžité odvolání, když ne zavření, tohoto velkopodnikatele stvořeného volným trhem. I mnozí naši členové se pozastavovali proč toto divadlo nepodporujeme a nehlasujeme pro nedůvěru vládě, lid si to přece přeje a určitě nám stoupnou preference.

Takže až zchladnou hlavy podíváme se na volební preference hnutí ANO a budeme sledovat, jestli přihrávání miliard jejich guru Babiše povede k odlivu voličů. Tento odklon pokud by nastal, ale určitě nepovede k posílení pozice KSČM. Volič ANO se identifikuje s pravicovými názory a v to doufají TOP a ODS, že posílí oni. A toto je pro KSČM nepřijatelná alternativa vzhledem ke zkušenostem, které máme s Klausem, Topolánkem, Nečasem a Kalouskem. Naše hlasy nikdy nesmí pomoci dostat se k moci těmto pravicovým hochštaplerům. Jen to ukazuje, že se jak psi trhají a do krve urážejí zastánci podnikání s podnikateli a to je dobré východisko pro naši politiku směrem k pracujícím, živících se vlastním prací a umem.

Tato deziluze o charakteru bohatých může snad konečně otevřít oči i lidem, kteří se o politiku nezajímají.

Ing. Leo Luzar, poslanec PS ČR