Aféry vládě nevadí, zato nestranického ministra zřejmě odkopne i bezdůvodně

23.06.2011 11:10

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a stínového ministra KSČM pro resort dopravy a průmyslu Pavla Hojdy ke snaze Věcí veřejných vyměnit ministra Šmerdu za člena VV.
 

Politická strana VV chce odvolat ministra dopravy Radka Šmerdu. Už samo oznámení přípravy odvolání řadovým členem a řadovým poslancem Vítem Bártou je velmi podivné.

 Mohu odpovědně prohlásit, že bývalý ministr Vít Bárta byl hlavní postavou a propagátorem faktické likvidace rozpočtu pro financování dopravní infrastruktury v r. 2010 a na r. 2011. Vinu nese samozřejmě celá koalice, která pod heslem "musíme šetřit, ať to stojí, co to stojí" nejen prakticky zastavila výstavbu a přípravu dopravní infrastruktury, ale způsobila i ohrožení čerpání prostředků z EU.

 Ministr Radek Šmerda, který nastoupil po Vítu Bártovi, se ujal ministerského křesla dle mého názoru razantně a velmi dobře. Začal komunikovat s politickými partnery, tedy i s opozicí, a hlavně se snaží řešit problémy, na jejichž vzniku se velkou měrou podílel právě exministr Vít Bárta.

 To je asi největší důvod, proč je nepohodlný pro politiky z VV.

 Autor: Pavel HOJDA, poslanec Parlamentu ČR a stínový ministr KSČM pro dopravu a průmyslu

Zdroj: Mediální úsek ÚV KSČM

Přezato ze stránek ÚVKSČM

Diskusní téma: Aféry vládě nevadí, zato nestranického ministra zřejmě odkopne i bezdůvodně

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek