Dopis šéfredaktora Haló novin

05.09.2011 12:27

 

Z DOPISU PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ŘEDITELE FUTURA A.S., SOUDRUHA M. ŠPÁSE A POVĚŘENÉHO
ŠÉFREDAKTORA REDAKCE HANO SOUDRUHA P. KOJZARA
 
Vážené soudružky, vážení soudruzi, vážení přátelé,
rádi bychom Vás s nastávajícím podzimem a také už s blížícími se krajskými a senátními volbami požádali o intenzivnější spolupráci na stránkách Haló novin. Hlavní cíl, který hodláme sledovat, je zviditelnit práci KSČM v regionech a pomoci našim kandidátům k co největšímu úspěchu ve volebním klání.
Budeme se snažit zvláště s blížícími se krajskými a senátními volbami vytvořit pro Vás co nejvíce místa. Především uvolníme str. 4 (zejména od středy do pátku, v případě potřeby i další dny). Stále také platí možnost věnovat podle dohody celou tuto stranu některému kraji. Jen přitom prosíme o maximální stručnost. Články by se měly týkat skutečně žhavých témat a až na opodstatněné výjimky nepřesahovat 20 až 30 řádků.
Závažná publicisticky zpracovaná témata s celostátním přesahem lze během celého týdne uveřejňovat i na str.5, tedy publicistice. Zde je ideální varianta rozsahu 40 až 60 řádků. Pro články týkající se vnitrostranických záležitostí je pak připravena tradiční pondělní příloha »Naše pravda«. Další možnost publikovat Vaše příspěvky skýtá stránka »Píšete nám« (str. 11), která vychází vždy v úterý a ve středu. Poslední šancí pak je »pověsit« zaslaný materiál,
který se nevejde do tištěných novin, alespoň na webové stránky. 
Obecně budeme rádi, pokud se budete věnovat nejen běžným zprávám z krajských či městských a obecních zastupitelstev či jednání okresních výborů, ale také věcem, které trápí jednotlivé občany či celá společenství. Uvítáme, když nám zprostředkujete příběhy lidí, kteří např. přišli o práci kvůli krachu místní firmy, zdravotně handicapované (ti to mají v dnešní době zvláště složité) apod.
Dovolte ještě technickou poznámku k rozsahu článků. Řádky počítáme v písmu Courier New velikost 11, počet znaků včetně mezer na řádek 67. Pro představu, na novinovou stranu se nám vejde něco málo přes 200 řádek, ovšem bez titulků a bez grafiky. Šedesátiřádkový článek zabere prakticky 1/3 strany… Denně bojujeme s místem. Proto Vás prosíme, abyste tolerovali, že jsme občas nuceni zaslané příspěvky krátit. Snažíme se to dělat co nejcitlivěji.
Předem děkujeme za pochopení a těšíme se na spolupráci.
S pozdravem
Milan Špás, Petr Kojzar,
předseda představenstva a generální ředitel Futura, a. s. pověřený řízením redakce Haló novin
 

 

Diskusní téma: Dopis šéfredaktora Haló novin

využít

Datum: 10.11.2015 | Vložil: havel

Nabídku bychom měli využít ,hlavně když máme v ZO nějaké jiné či nové způsoby komunikace se členy a občanskou veřejností. Havel

Přidat nový příspěvek