Informace z 3. jednání zastupitelstva Mob Poruba konaného 3.března 2011.

23.03.2011 15:20

 

 V úvodu jednání podala Policie ČR, Městská policie Ostrava a Hasičský záchranný sbor hodnocení své práce v uplynulém roce. Zastupitel ing. Horák(KSČM), co by předseda “Klubu 100“, poděkoval všem složkám za dobrou spolupráci při zabezpečování jím organizovaných sportovních akcí.

Z projednávaných bodů programu mezi nejdůležitější určitě patří situace kolem prodloužené Rudné a silnice 1/11 na Opavu. Protože ministerstvo dopravy vedené ministrem Bártou (VV) pro náš obvod klíčovou akci nedoporučilo k realizaci a stavba bude zakonzervována, nedočkají se občané Poruby, hlavně na ulici 17.listopadu, lepší situace dříve než v letech 2015-2016. Kolik to bude stát finančních prostředků navíc zatím nikoho nezajímá, navíc by stavba mohla být dotována z fondů EU, což v dalších létech nemusí platit. Přesto dochází k výkupům a převodům pozemků pro potřeby stavby.

Mezi důležité materiály lze zařadit stížnost občanského sdružení "Za zelenou Porubu", vyjadřující nesouhlas s výstavbou parkovacího domu na ulici B.Nikodéma a Jana Šoupala.

Jsme si vědomi, že situace ve statické dopravě (parkování) je na území městského obvodu kritická. Každé řešení situace přináší nejen zásah do zelených ploch, ale do zaběhlých rituálů v místě bydlících občanů.

Připravované zřízení skupiny při zastupitelstvu Mob Poruba pro řešení této problematiky určitě přivítá náměty k řešení z řad široké občanské veřejnosti.

Pojďme se všichni, kterým není situace lhostejná poradit jak ji řešit ke spokojenosti většiny obyvatel Poruby.

 

Vašek Havel, zastupitel

Diskusní téma: Informace z 3. jednání zastupitelstva Mob Poruba konaného 3.března 2011.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek