Informace ze 9. jednání zastupitelstva Mob Poruba konaného 8.března 2012

27.03.2012 21:45

 

Podstatná část jednání byla věnována prodeji bytů podle již na minulých jednáních schválených zásad. Podle informace starosty je v současné době připraveno, nebo připravováno k prodeji celkem 1504 bytů. Pozitivní stanovisko k prodeji zaujalo 1154 stávajících nájemníků. Koupi odmítlo 176 nájemníků. Ostatní zatím nekomunikují.

            K prodeji bytů proběhla kratší diskuze. Především vystoupil pan Jan Kupčík a prohlásil, že byl zvolen, či ustanoven ředitelem Občanského sdružení ochrany nájemníků, které bylo založeno koncem roku 2011 jako reakce na prodej bytů v Porubě. 21.2.2012 se konala první veřejná schůze, na které bylo konstatováno, že sdružení má cca 300 registrovaných členů a 200 až 300 sympatizantů. Cílem sdružení je sjednotit občany nespokojené s prodejem, jednat s vedením Poruby a prosadit kompromisy zejména v individualizaci cen.

            Jednání Zastupitelstva byl přítomen i pan senátor Gudziana aby vysvětli, že sdružení se mýlí, pokud se zaštiťuje jeho podporou. Prohlásil, že plně podporuje Radnici a částku 6000 Kč za metr čtvereční bytové plochy.

            V rámci diskuze vystoupil i pan Milan Ryba, který žádal vysvětlení proč byly zvýšeny poplatky za rezervované parkování z 880 Kč za měsíc na 990 Kč. Zvýšení je součástí úprav nájmů porubských pozemků všeobecně.

            Zastupitelé rovněž obdrželi nepříliš povzbudivou informaci o stavbě silnice I/11 prodloužená Rudná, hranice okresu Opava, kterou podala pracovnice ŘSD paní Ing. Šimáčková. Stavba není pokryta finančními prostředky, v roce 2012 je pouze připraveno 18 mil Kč na výkup pozemků. Je představa, že v roce 2013 by se mohlo začít stavět.

            A protože zasedání se konalo 8. Března, což je odjakživa Mezinárodní den žen, věnovali komunističtí zastupitelé každé přítomné ženě jeden rudý karafiát. Lze říci, že ženy byly příjemně překvapeny.

 

Jiří Holubec

Diskusní téma: Informace ze 9. jednání zastupitelstva Mob Poruba konaného 8.března 2012

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek