KSČM SVÉ SÍDLO PRODAT FIRMĚ POSTE RE NEMUSÍ

05.09.2011 12:32

 

Pro KSČM definitivně končí spor s firmou POSTE RE o prodeji budovy jejího pražského sídla a také redakce Haló novin v ulici Politických vězňů.
Sdělila to místopředsedkyně ÚV KSČM zodpovědná za ekonomiku a hospodaření strany Miloslava Vostrá.
»Dne 27. 7. 2011 Nejvyšší soud zamítl dovolání italské firmy POSTE RE, která s KSČM vedla spor o koupi budovy v Praze, Politických vězňů 9. Tímto rozhodnutím pro naši stranu celý spor končí,« sdělila včera našemu listu. Po rozhodnutí Nejvyššího soudu, který se případem zabýval od roku 2008, je verdikt definitivní.
Nejvyšší soud zamítl dovolání firmy, které komunisté původně sídlo nabídli, poté však usoudili, že jde o nevýhodný obchod a prodej si rozmysleli. Firma na něm trvala a ochrany svých práv se domáhala u soudu. Nejvyšší soud zamítnutím dovolání potvrdil názor Městského soudu v Praze, který se postavil na stranu KSČM.
Firma v roce 2007 nejprve uspěla u Obvodního soudu pro Prahu 1, v listopadu téhož roku však prvostupňový verdikt zvrátil Městský soud. Po rozhodnutí Nejvyššího soudu je verdikt definitivní. »Budova vždy byla naše a vždy jsme k ní měli vlastnická práva. I předběžné opatření, které na ni bylo dáno, bylo zrušeno v dubnu 2010. Takže jsme vždy s budovou mohli volně disponovat,« uvedla Vostrá. Zároveň se netajila tím, že ukončení sporu pro ni i
celou stranu znamená úlevu.
KSČM chtěla původně budovu v centru hlavního města prodat firmě POSTE RE za 410 milionů korun. Firma v roce 2005 zaplatila první zálohu 40 milionů korun na základě závazné nabídky prodeje nemovitostí. KSČM si však prodej rozmyslela a zálohu vrátila, neboť se ukázalo, že podobné nemovitosti v centru Prahy se prodávají mnohem dráž.
Na dotaz, zda KSČM neuvažuje své sídlo prodat výhodněji, Vostrá odpověděla, že o tom neuvažovala, neboť před ukončením soudního sporu byly takové úvahy bezpředmětné. »A v současnosti před námi stojí sjezd strany v květnu příštího roku a na podzim dvoje volby. Případným dalším prodejem budovy jsme se zatím nezabývali jako neaktuálním,« uvedla.
(Haló noviny, 16. 8. 2011)

Diskusní téma: KSČM SVÉ SÍDLO PRODAT FIRMĚ POSTE RE NEMUSÍ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek