"Lžibárta“ – nový fenomén v Poslanecké sněmovně

10.02.2012 10:14

 

Vyjádření poslance Parlamentu ČR Josefa Nekla (KSČM) k podivnému hlasování ve sněmovně k návrhu na projednání informace o kontrole v Pivovaru Budvar. 
 
Poslanecká sněmovna zažila v pátek dopoledne další lekci o demokracii, o osobní odvaze poslanců a o pravdomluvnosti. Přitom šlo o tak závažnou otázku, jako je snaha o znehodnocení hodnoty státního podniku Pivovar Budvar s cílem možné privatizace (rozuměj další krádeže) lukrativního státního majetku.
 
Jak se opět projevila všehoschopná skupina poslanců české vládní koalice? Když v prvém hlasování i s jejich nemalou podporou byl přijat návrh nezařazeného poslance Doktora o doplnění programu jednání schůze sněmovny, a to o podání stanoviska a vysvětlení ministra zemědělství Bendla, proč státní kontrolu ve státním podniku provádí soukromá firma napojená na poslance Babáka (VV) bez účasti jediného státního úředníka, nastalo v pravé části Poslanecké sněmovny malé zděšení. To však vyřešil bleskurychle „stínový předseda“ a majitel Věcí veřejných Vít Bárta. Zpochybnil hlasování, prý hlasoval jinak, než chtěl. A ejhle. Přichází druhé hlasování a návrh přijat není.
 
Čeho se zalekli někteří poslanci ODS, TOP 09 a VV? Pravdy o praktikách, které stále vládnou v zákulisí české pravicové politiky? A jak hlasoval poslanec Bárta nyní? No přece stejně, jako poprvé – proti. Pan Bárta potvrdil pověst politické strany Věcí veřejné. Obelhal celou sněmovnu, stejně jako Věci veřejné obelhaly část české veřejnosti, která jim fandila při posledních, a doufám že pro ně i posledních úspěšných, volbách. Říká se: jaký pán, taký krám.
 
 
Autor: Josef NEKL, poslanec Parlamentu ČRZdroj: Mediální úsek ÚV KSČM

Diskusní téma: "Lžibárta“ – nový fenomén v Poslanecké sněmovně

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek