Mikulášská nadílka 2015

02.01.2016 15:50

Poslední ročník Mikulášské nadílky se odehrál ve znamení změn, tak jako spousta akcí minulého roku. Na základě oblíbenosti této akce, se Komise mládeže rozhodla pro změnu místa pořádáni. Prozatím se akce konala vždy v zasedací místnosti našeho MěV na Českobratrské ulici. Kapacita této místnosti už ale nedosahuje potřebného prostoru.

Z počátku jsme se snažili zajistit odpovídající prostor v Moravské Ostravě, ale tato snaha se minula účinkem. Pokud jsme nechtěli zůstat v našich malých prostorách museli jsme hledat v ostatních obvodech. Naše snaha měla úspěch a zajistili jsme školní jídelnu v ZŠ Mitušová 16 v Ostravě - Hrabůvce. Tyto prostory jsou mnohonásobně větší než naše zasedací místnost. Měli jsme tento prostor rozdělený. Třetina byla určená k zábavě pro děti a zbylé místo bylo vybaveno stoly se židlemi, kde jsme usadili rodiče, prarodiče a doprovod. Jak je dnes zvykem, místnost byla barevně vymalovaná. My přidali nafouknuté balonky KSČM, které si děti rozebraly. Pro všechny bylo zajištěné malé občerstvení, káva, čaj a minerální vody.

Před příchodem Mikuláše, byly děti vyzvány, aby mu na oplátku Mikuláše nakreslily. Posbíralo se nám spousty obrázků a zvažujeme, jestli by nestálo za to, udělat z některých kalendář na další rok. Poslední ročník byl plodný i na čerty, tentokrát se z pekla vyrojili hned tři. Krásný anděl doprovodil postaršího Mikuláše. Před samotným předáváním balíčku, jsme měli i kulturní vystoupení, při kterém, nám hoch jménem Šimon, přednesl tři krásné básničky. Když děti toto viděly, většina z nich přednesla Mikuláši báseň svou a ti opravdoví stydlínci aspoň slíbili, že budou hodnější, zlepší se ve škole a budou více pomáhat rodičům. Po rozdání balíčků, jsme udělali společné foto a děti se i s doprovodem rozešli domů.

Tuto akci považujeme za velice vydařenou. Podařilo se přesvědčit i zarputilé zastánce pořádáni nadílky pouze na MěV, že tento prostor byl vybrán správně. Sami navrhli, aby se Mikulášská nadílka pořádala příště opět zde. Považují to za zahájení nové tradice, tak uvidíme podle dalších ohlasů.

 

Na závěr mi dovolte, abych jako předseda komise popřál všem to nejlepší do nového roku. Věřím, že jste všichni měli krásné a veselé Vánoce a ten nový rok, který právě nastal, bude šťastnější a veselejší pro nás všechny.

 

Martin Mařák, předseda KM MěV KSČM Ostrava