Mladí a bez emocí.

30.03.2011 10:51

 Skončil sjezd sociálních demokratů, na kterém si delegáti zvolili do čela své strany Bohuslava Sobotku, a určili tak další směrování této vlivné levicové strany na politické scéně České republiky.

Nejsem sociální demokrat, proto nebudu hodnotit klady či negativa rozhodnutí delegátů sjezdu. Chci se však vyjádřit ke všem mladým lidem, stojících na levici,kterým není lhostejný současný vývoj v naší společnosti. Jak pan Sobotka, tak pan Hašek a ostatní v novém vedení jsou zkušení političtí matadoři, kteří těžko uhnou ze svých zásad.

Z mého pohledu je škoda, že se ve vedení ČSSD neobjevila žádná nová tvář. Jako by se potenciál strany vyčerpal přesto, že na komunální či krajské úrovni má sociální demokracie mnoho schopných mladých lidí.

Vadí mi stále odmítavý postoj zmiňovaných matadorů ČSSD k výzvám ke spolupráci s KSČM. Stále se zaštiťují bohumínským usnesením, přesto že skutečnost jakým bylo přijato je známa.Nechtějí připustit, že neustálé odmítání spolupráce dvou parlamentních levicových stran poškozuje občany naší země. Nevím nač čekají.

Mladí na pravici, k nimž bezesporu na rozdíl od proklamací, patří i mladí VV a TOP 09 se dovedou pod taktovkou svých zkušených politiků semknout a se vší vážností prosazují reformy, které jsou pro většinu společnosti cestou do pekel.

Copak si sociální demokraté myslí, že volebním vítězstvím menším než padesát procent nepotřebují partnera? Jsem si jist, kdyby v loňském roce volby dopadly tak, že by ČSSD a Věci veřejné získaly větší polovinu hlasů byla by i tato koalice ustavena. Podnikatelská strana pana Bárty však nemá potřebu hájit zájmy obyčejných lidí.

Proto bych si velice přál, aby se mladí komunisté a sociální demokraté podívali na současnou situaci realisticky. Dnes se rozhoduje o budoucnosti milionů občanů bez možnosti vlivu ze strany levice. Bez spolupráce KSČM a ČSSD i na parlamentní úrovni nelze zabránit dalšímu omezování obyčejných lidí, vysoké nezaměstnanosti a porušování ústavních hodnot ve prospěch bohatých a zbohatlíků.

Mám obavy,že české levici ujíždí vlak, který nepůjde zastavit.

 

Ostrava –Poruba 24.března                                             Václav Havel   

Diskusní téma: Mladí a bez emocí.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek