Náš kandidát do poslanecké sněmovny

07.09.2017 21:54

Vážené soudružky a soudruzi,

je mi ctí, že Vás tímto úvodním slovem mohu oslovit v tomto předvolebním čase. Parlamentní volby 2017, které jsou před námi mohou výrazně zasáhnout do života nás všech

Situace v Evropské unii je složitá a po vystoupení Velké Británie z EU je na pořadu dne reforma Evropské unie a její budoucnost. Chceme Evropu více federální a úřednickou nebo národní a ekonomicky zaměřenou? A není Czexit hlasem občanů? To jsou mezinárodně politické otázky, které mohou ovlivnit nadcházející volby.

Velké téma je také bezpečnost Evropy. Migrační vlna jen tak brzy neskončí a negativní znaky přílivu migrace plní stránky nejen novin. Stojíme před rozhodnutím, zda společnost po volbách bude okamurovsky hnědá nebo topácky duhová. Ani jeden z těchto krajních názorů nám nesmí být blízký, protože z historie víme, jak to končí. Jsme si vědomi, že bohužel zatím rudá asi nebude.

Ale je třeba jasně vyjádřit své postoje a názory právě ve volbách. Jsem rád, že voliči KSČM vnímají programové rozdíly a ví, že řešením není miliardář Babiš a jeho ANO 2011, protože my víme že kapitálu jde jen o ještě větší kapitál, a ne o zájmy těch, co jej vytváří. Všichni občané se zájmem sledují postupné odhalování zákulisí a praktiky uplatňované Andrejem Babišem v kontextu jeho slov „řídit stát jako firmu“ a „všichni kradnú“.

Dalším mezníkem výsledku těchto voleb může být směřování České republiky v rámci Severoatlantické aliance. Budeme poslušný mlčící vazal, poskytující 2% HDP a životy svých vojáků, nebo kritický nositel i nepříjemné pravdy o pravé podstatě historického dinosaura NATO? Proto je aktuální naše volební heslo Mír, spravedlnost, bezpečí.

Abychom mohli být váš hlas, potřebujeme vědět, že stojíme spolu s vámi na jedné straně barikády a naše řady jsou jednotné, bez vnitřních sporů a osobních ambicí, převažujících nad zájmy většiny. Stojíme proti silné vlně antikomunismu, která se bude ještě před volbami stupňovat. A víme že jakékoliv chyby z naší strany jsou médii obratně zneužity a milionkrát zesíleny.

Proto si připomeňme článek ze stanov KSČM, který zní „Povinnost člena KSČM je podílet se na uskutečňování programu KSČM, získávat pro něj další stoupence. Politicky a odborně se vzdělávat. Propagovat a objasňovat politiku strany mezi občany, přispívat ke spolupráci levicového hutí a všech sil, usilujících o demokracii a sociální spravedlnost.“

Volme srdcem, protože srdce je nalevo!                       Váš kandidát  Leo Luzar