Ohlédnutí za celoměstskou oslavou MDŽ 2017

06.04.2017 17:22


V pátek 10. března uskutečnil městský výbor KSČM v Ostravě již tradiční celoměstskou oslavu MDŽ. Předseda s. Oldřich Jakubek přivítal všechny účastníky a představil poslance Lea Luzara, kterého 6. zasedání ÚV KSČM schválilo jako vedoucího kandidáta pro podzimní parlamentní volby. Ve svém vystoupení s. Jakubek připomněl krátce historii Mezinárodního dne žen, který charakterizoval též jako mezinárodní den života a míru. Ocenil práci žen ve všech oblastech života společnosti, jejich společenskou a politickou angažovanost. Vyzval k zamyšlení, kolik ta pouhá čtyři písmenka, tvořící slůvko žena v sobě skrývá obětavosti, práce, lásky a dalších činností a přívlastků patřících k pocitu spokojenosti, klidu a bezpečí.

 

A potom se již rozproudila družná zábava s hodnotným kulturním programem, ve kterém vystoupila seniorská taneční skupina „BESEDA“ a dětský folklórní soubor „HLUBINKA“.

K tanci a poslechu hrála skupina „ D O M I N O “. Všech téměř 160 účastníků se dobře bavilo. Jejich spokojenost byla nejlepším poděkováním všem, kteří toto krásné páteční odpoledne připravili.

Oldřich Jakubek Foto: Jan Gara