Práce zadarmo prý není proti Ústavě

30.11.2011 09:33

 

Členové bezpečnostních sborů budou muset nadále sloužit ročně 150 přesčasových hodin zadarmo. Včera o tom rozhodl Ústavní soud (ÚS) s odůvodněním, že povinnost sloužit bez nároku na příplatek či náhradní volno, není proti Ústavě ČR.

Návrh na zrušení části zákona o služebním poměru, která říká, že součástí ročního příjmu každého příslušníka je také odměna za případných 150 hodin přesčasů, podalo k ÚS 45 poslanců KSČM a ČSSD.

»Považuji rozhodnutí Ústavního soudu za chybu, jelikož příslušníci bezpečnostních sborů by podle mě měli mít právo na spravedlivou odměnu za přesčasy,« konstatoval stínový ministr vnitra KSČM Zdeněk Maršíček, který je jedním ze signatářů stížnosti k ÚS.

Poslanci normu napadli, jelikož je prý v rozporu s právem zaměstnance na spravedlivou odměnu za práci. Na peníze za přesčasy či náhradní volno, totiž mají pracovníci bezpečnostních sborů na rozdíl od jiných profesí nárok až po překročení 150hodinové hranice.

Přitom 150 hodin činí téměř celou základní dobu služby připadající na jeden kalendářní měsíc. Podle soudců ale......

Celý článek naleznete buď v tištěné podobě na stáncích, nebo v elektronické podobě na internetových stránkách www.publero.com.

převzato z Haló novin

 

Diskusní téma: Práce zadarmo prý není proti Ústavě

Jako sociálka

Datum: 30.11.2011 | Vložil: Václav Havel

Ústavní soud opět rozhodl na politickou objednávku.Pan předseda JUDr.Rychecký a spol.opět hájí zájem vlády a jejího rozpočtu místo zájmu občanů.Ať si pan předseda vzpomene jak se páni soudcové durdili,když jim svého času měli být sníženy platy o čtyři procenta.Opět se potvrdilo pravidlo o košili a kabátu.

Přidat nový příspěvek