Přečetli jsme za Vás.

02.07.2017 14:14

13. 6. 2017 byl zveřejněn na internetovém serveru „Parlamentní listy“ rozhovor s poslancem EP prof. Kellerem. Uvádíme některé, jako vždy, precizní postřehy k aktuálním otázkám evropské politiky. K otázkám migrace a kvót na migranty uvádí:

Musíme si důsledně stát za tím, že nepřijmeme kvóty na migranty. To ostatní už přijde samo. Ukáže se, nakolik Evropa skutečně toleruje různosti. Když jsme do EU vstupovali, nikdo ani nenaznačil, že jednou z podmínek je bezpodmínečný souhlas s etnickou a náboženskou proměnou populace na území našeho vlastního státu. Když v této zásadní věci povolíme, nebude už důležité, kdo povede zbytky české armády, či jak vysoká bude daňová sazba.

V další části rozhovoru redakce v jedné z otázek cituje prezidenta Miloše Zemana, který řekl, že „teroristické útoky jsou dílem naší zbabělosti, která je vydávána za multikulturní toleranci“. Islámské radikály je podle něj třeba uvěznit, nebo deportovat. Dotaz redakce směřuje k tomu, co si o tom myslí. On odpovídá:

Obávám se, že situace je složitější a bohužel ještě rizikovější, než si myslí Miloš Zeman. Zdaleka nejde jen o teroristy, které lze usvědčit, často, bohužel až po krvavém atentátu.

A o co jde tedy ještě?

Kromě toho je zde navíc zastřenější snaha budovat paralelní společnost, která má své vlastní struktury a uznává jiné hodnoty, často v protikladu k těm našim. Teroristé jsou jen vrcholem tohoto neviditelného ledovce, jak se o tom přesvědčily země, kde jsou tyto menšiny mnohem početnější než u nás. Zmíněné paralelní struktury se snaží využívat zákonné procedury ke sledování svých zájmů a daří se jim získávat od státu peníze na svoji činnost. Neexistují přitom zákonné prostředky, jak proti těmto silám postupovat způsobem, o kterém mluví Miloš Zeman.

Zpracoval: Milan Peša