Přes rok o předražení věděli, až nyní konají

04.06.2012 21:14

 

Od září 2010 odborníci, vedení kraje a veřejnost věděli, že výstavba nového mostu v Brandýse nad Labem, pro níž se rozhodl Středočeský kraj, je oproti rekonstrukci stávajícího dražší asi o 100 milionů korun, přesto se ve věci koná až nyní.

Na levnější možnost řešení nevyhovujícího mostu poukázala studie Ivana Šíry v září 2010. Petici »Zachraňte 100 milionů – opravte historický most v Brandýse« podepsaly do února 2011 dva tisíce obyvatel města a okolí. O případu informovala Česká televize v březnu 2011 a tehdy také obdržel Šírovu studii ředitel Úřadu regionální rady soudržnosti Tomáš Novotný.

 

Ani on, ani starosta Brandýsa Ondřej Přenosil (ODS) či od minulého měsíce již bývalý vedoucí odboru dopravy Středočeského kraje Libor Čihák však, dle Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví ČR (ASORKD), nic neučinili.

Podle viceprezidenta ASORKD Martina J. Kadrmana vyvíjel snahu o přepracování projektu pouze náměstek hejtmana Robin Povšík, který dnes prohlašuje, že předraženou verzi prosazoval sám hejtman David Rath (ČSSD).

Úřad regionální rady soudržnosti nyní našel v projektu chyby a Středočeskému kraji neproplatil 15 mil. Kč, neboť nebyly podloženy konkrétními nákladovými položkami. Novotného tvrzení, že Úřad neměl odborníky k posouzení celého případu, dobrovolné občanské sdružení ASORKD odmítlo s poukazem, že jimi disponuje třeba i ono samo. (kru)

převzato z Haló novin

Diskusní téma: Přes rok o předražení věděli, až nyní konají

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek