Solidární systém z vlastní kapsy.

11.03.2011 18:31

Je zajímavé sledovat, co všechno jsou schopni vymyslet pravicoví politikové v čele s nejlepším ekonomem Evropské unie Kalouskem, aby občan při výkonu poctivé práce mnoho nezbohatl. Už dnes víme, že i stávající důchodci nebudou mimo hru a již od října by měli díky sloučení DPH na dvacet procent také přispívat do společné kasy více. Navíc je mladým doporučováno finančně přispívat na své rodiče. A tak nám k povodňové dani přibudou další odvody, na které velká část občanů nebude mít prostředky. No nic,nebudeme jezdit k moři, a zůstaneme doma. Ale co ti, kteří již dávno jezdit na zahraniční dovolenky nemohou.

Hodně se dá pochopit, hodně se dá skousnout. Ale má to jeden veliký háček .Nesměl by v čele takových změn stát Kalousek a musela by probíhat široká a seriozní debata.

A pokud všichni, kteří se zaštiťují nutností tak obrovských zásahů do ekonomiky státu občanům deklarují, ano pokud dnes nemáme pravdu a nebude lépe poneseme zodpovědnost. A právě zde je Kalousek tím nejméně důvěřivým politikem. On totiž za svá pochybení neručí.

Takže volebnímu potenciálu sto osmnácti hlasů v PS Kalouskovi umožní prosadit vše, co si zamane. Nakonec jiná alternativa vůči jeho rozhodnutí neexistuje.

Jak budou reagovat levicoví politikové z ČSSD a odboroví předáci jen těžko předjímat.

Komunistům se pro všechny případy zavřel informační kohoutek, aby náhodou mnoho lidí o nesprávnosti Kalouskových rozhodnutí nezačalo pochybovat.

 

                                                                       Václav Havel, O.-Poruba

Diskusní téma: Solidární systém z vlastní kapsy.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek