Stanovisko Národní rady Klubu českého pohraničí, o. s., k nepřijatelným aktivitám protičeského německého revanšismu v posledním období.

04.01.2012 14:19

Účastníci zasedání Národní rady Klubu českého pohraničí, o. s., dne 17. prosince 2011 schválili stanovisko, ze kterého vyjímáme.

       Vedení spolků odsunutých Němců stupňuje po svých 62. sudetoněmeckých dnech v Augsburgu v červnu 2011 drzé provokace proti České republice. Je to zejména požadavek na prezidenta Václava Klause, aby se odsunutým Němcům omluvil za tzv. minulá příkoří. Rok 2012 nebo rok 2013 by prý měl český prezident vyhlásit jako rok sudetských Němců.

Odsun Němců z Československa podle dohod antifašistické koalice z Postupimi byl mezinárodněprávním aktem. V jeho rámci uplatněné československé prezidentské dekrety Prozatímní Národní shromáždění republiky Československé schválilo jako zákony a ústavní zákony. Prezident ČSR dr. Edvard Beneš 28. října 1945 v Praze prohlásil mimo jiné: „Rozhodli jsme se pro odsun Němců do Říše. Spojenci nám toto stanovisko mezinárodně potvrdili.“ Vláda USA 12. července 2000 vydala prohlášení k našim vztahům k Německu. Připomínáme z tohoto dokumentu:“ Vláda USA potvrzuje, že jednostranná rozhodnutí včetně otázek reparací a jakýchkoli otázek spojených s opatřeními proti německému majetku v tehdejším Československu nebudou ovlivněna navrhovaným ujednáním mezi vládou USA a SRN. Tato rozhodnutí, smlouvy, dohody a deklarace jsou historickým faktem a Spojené státy si nepřejí je zpochybňovat….“. Česká republika má práva aktivovat otázky dosud neuhrazených válečných reparací ze strany Německa.

            Odmítáme německé revanšistické provokace proti České republice. Rozhodně se stavíme proti jednání mezi předsedou vlády spolkové země Bavorsko Horstem Seehoferem a předsedou vlády České republiky Petrem Nečasem v Bavorsku, v Praze v roce 2010 a opět v Praze v roce 2011, která se týkala neoprávněných požadavků spolků odsunutých Němců. Tato jednání byla využita vedením spolků odsunutých Němců pro záměry tajně konzultované s Petrem Nečasem. Mluvčí Sudetoněmeckého krajanského sdružení Bernd Posselt byl členem bavorské zemské vládní delegace v Praze v roce 2010. Vláda Petra Nečase jej fakticky legalizovala jako partnera pro jednání.

         Odmítáme jednání Petra Nečase s bavorským předsedou vlády Horstem Seehoferem Tato politika umožňuje, nesporně v důsledku důvěrných vzájemných ujednání, uvolňovat postupně prostor, příležitosti i finanční prostředky pro realizaci požadavků spolků odsunutých Němců uvnitř České republiky, prostřednictvím a za pomoci prorevanšistického uskupení na území České republiky.

            Je nepřijatelné, aby český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg přijal revanšistické pojetí odsunu jako „vyhánění“. Za tyto jeho postoje jej německá vláda vyznamenala Velkým křížem Řádu za zásluhy Spolkové republiky Německo.

            Žádáme nevyšší představitele České republiky, aby co nejdříve znemožnili revanšistické působení proti České republice a uvnitř České republiky.

     Celý text stanoviska naleznete na webových stránkách MěV KSČM

                                                                                                                             Jan GARA, předseda MR KČP Ostrava 

Diskusní téma: Stanovisko Národní rady Klubu českého pohraničí, o. s., k nepřijatelným aktivitám protičeského německého revanšismu v posledním období.

stanovisko nar. rady....

Datum: 27.08.2013 | Vložil: Michal Novotny

Rozumna cast ceske verejnosti uz netrpelive ceka, az vyklidi tech par stariku ( clenu klubu ) konecne posice. Jste ostudou tohoto naroda. Evropa nas vzala mezi sebe a vy jste se jako pubertáci zastavili v dobe hluboke ery komunismu. Nejste schopni, zlucoviti starici, prehodnotit situaci sudetskych Nemcu a vubec Nemcu jako prostych lidí jeste ani po sedesáti letech. Odmitate nabizenou ruku a plácete nad zborenim baraku stareho komouse Thellmanna. Haloooo tady je 21. stoleti!!!!Probudte se staríci a otevrete oci.....a nebo radeji prestante provokovat a oslavovat dobu, kdy kluci na cáre byli nuceni strílet a vrazdit Cechy, kterí utíkali zit do svobodneho, demokratického zrízeni. Stydte se!!!!!!!

Přidat nový příspěvek