Tato vláda ztratila právo vést naši zemi!

28.03.2011 12:50

 

Naše republika pod vedením současné pravicové koalice získala smutnou proslulost.

Nečasova vláda v rekordním čase dosáhla hned několika prvenství. Za prvé, je nejvíce personálně propojena s korupcí. Nejde jen o podezření, ale také o podivné přesuny státních prostředků na soukromé účty. Za druhé, vláda tvrdí, že je reformní. Deformuje však jeden solidární systém za druhým. Svou neschopností a amatérismem dehonestuje celou ČR. Za třetí, zneužívá své početní převahy v Poslanecké sněmovně k prosazování kroků, jimiž cílevědomě poškozuje středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel ve prospěch úzké vrstvy nejbohatších.

Posledním příkladem je návrh ministra Hegera na další zvýšení zdravotnických poplatků. Vláda se ani nestydí ještě více omezovat práva a oprávněné nároky zdravotně postižených. Stejným směrem se ubírají i návrhy ministra Kalouska na daňovou reformu. S cílem uchlácholit zaměstnance slibuje zanedbatelné zvýšení čisté mzdy, ale zároveň zlikviduje řadu zaměstnaneckých výhod či je zdaní a zvýší skutečné životní náklady růstem DPH. Těmito kroky vláda rodinné rozpočty ochudí o více než 500 Kč měsíčně. Zcela ignoruje protesty občanů, hlas většiny veřejnosti, který jejím pseudoreformám říká jasné NE.

Již samotné podezření na korupci by bylo v jiných zemích EU důvodem pro okamžitou demisi dotčených ministrů či celé vlády. To se však neděje. Vláda neprojevuje sebemenší vůli aféry důkladně vyšetřit a nést politickou odpovědnost. Naopak, pokud to jde, zametá je pod koberec a premiér Nečas se každého, na koho padne podezření, okamžitě zastane. Koalice blokuje zařazení závažných bodů na program jednání PS PČR a brání tak tomu, aby sněmovna vykonávala svou ústavní povinnost kontrolovat vládu.

Nelze se divit, že podle průzkumů téměř 70 procent občanů nevěří v ochotu či schopnost vlády potírat korupci. Vláda se chová jako mafie. Dokladem toho je zásah ozbrojených mocenských složek ve veřejnoprávní televizi, který by se těžko mohl uskutečnit bez vědomí ministra obrany. Ze stejného soudku jsou i snahy o perzekuci KSČM či zásah proti odpůrcům neonacistické akce. Za podmínek, kdy vláda není ochotna řešit problémy na domácí scéně, neváhá radit NATO, aby převzala dohled nad ostudnou válkou proti Libyi, poté, co se ho chtějí urychleně zbavit USA.

Tato vláda zneužívá moci, arogantně a bez sebemenšího studu. Nastal čas, kdy má široká veřejnost plné právo na občanskou neposlušnost. Dokud lidé nevyjdou do ulic, nic vládu ke změně nedonutí. KSČM vyzývá své členy a sympatizanty, aby se připojili k výzvám odborových svazů a centrál, které připravují protesty proti sociálně drastickým návrhům vlády. Podpořme společně demonstrace odborových centrál a dalších sdružení!

KSČM připravuje i řadu vlastních protestních kroků. Navzdory pravicové většině v Poslanecké sněmovně bude opakovaně prosazovat takové postupy, které by mohly asociální kroky pravice zvrátit. Za velmi důležité považuje, aby opozice jednala jednotně. Spojme síly – jedině tak dosáhneme změny!

Stanovisko přijaté na 14. zasedání ÚV KSČM 26. 3. 2011

28. 3. 2011redakční zpráva

převzato z Haló novin

Diskusní téma: Tato vláda ztratila právo vést naši zemi!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek