Vláda rozpočtových škrtů nemá zájem o 12 mld. Kč ležících ve švýcarských bankách

27.10.2011 09:53

 

České ministerstvo financí a celá česká vláda škrtá všechny možné rozpočtové výdaje např. na polici, armádu, zdravotnictví. zvyšuje DPH apod. se zdůvodněním nutnosti snížení rozpočtových schodků. Při tom bojuje proti korupci jen slovně, ale skutečně přijatá opatření jsou minimálně bezzubá, resp. tuto korupci ve skutečnosti podporují. Jako důkaz např. stačí snižování výdajů na polici, odchod zkušených policistů od policie, problémy s odvoláním státního zástupce Rampuly, nepořádky v soudnictví apod. Kolik korupčníků bylo již ve skutečnosti potrestáno?

Korunu tomu všemu nasadily postoje nejvyšších našich finančních a právních orgánů v kauze Mostecké uhelné společnosti. Švýcarský stát v souvislosti s tímto případem zmrazil na stech účtech celkem 600 milionů franků (12 mld. Kč) a účastníky transakce žene před soud, kde se mají odpovídat z praní špinavých peněz, podvodu a falšování dokumentů. Švýcarsko se v minulých měsících českých úřadů několikrát tázalo, zda registrují nějaké poškození. Asi jim to připadalo samozřejmé. A český stát řekl jasné NE!

Ministerstvo financí i ministerstvo spravedlivosti nezaujaly žádná konkrétní veřejná stanoviska, přehazují zodpovědnost řešení problému mezi sebou. Prý čekají na překlad dokumentů ze Švýcarska - to nikdo neumí na těch ministerstvech německy - za co tedy dostávají plat?? Jako by těch 12 mld. nepotřebovalo, resp. je pro ně snazší zvýšit zákonem DPH, než bojovat za získání těch prostředků zpět do naší pokladny, což jim zákon jednoznačně předepisuje.

Je tak neschopná, nebo se těch korupčníků bojí!??

Podrobnější informace naleznete ZDE nebo ZDE.

Jančura Jan, Ostrava-Poruba

Diskusní téma: Vláda rozpočtových škrtů nemá zájem o 12 mld. Kč ležících ve švýcarských bankách

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek