Výzva k účasti na protivládních demonstracích

10.04.2012 20:52

 

51. schůze Výkonného výboru ÚV KSČM dne 6. 4. 2012

Události posledních dnů podtrhují skutečnost, že vládní koalice je v hluboké politické i morální krizi. Navzdory protestům rozzlobených občanů i opozice pokračuje Nečasova vláda v neoliberální politice. Jsou likvidovány základní lidské hodnoty, jako právo na zdraví, vzdělání a zabezpečení ve stáří. Každý desátý člověk už v ČR žije na hranici chudoby. Přesto vláda připravuje další snížení reálné hodnoty platů, starobních důchodů, zvýšení cen, další sociální škrty a privatizaci zbytku veřejných služeb. Snižováním koupěschopnosti občanů je devastována i česká ekonomika. Lidé už mají dost neustálých korupčních skandálů, rozkrádání veřejných rozpočtů, nejasných sponzorů, rozvratu čerpání evropských dotací i destrukce funkcí státu, které mají sloužit občanům. Vládu ani nezajímají potřeby a názory občanů, je jim stále více odtržena, a její vnitřní krize se proto prohlubuje. Mediální „cirkus“ a skandály kolem Věcí veřejných či pražské ODS jen zdůrazňují morální ubohost celé této koalice a oprávněnost požadavku na demisi vlády a vypsání nových voleb.

Na rozdíl od Nečasovy vlády, KSČM plně respektuje právní řád České republiky. Věcné naplnění základních politických, ekonomických a sociálních práv zaručených Ústavou ČR občanům považujeme za zásadní. Proti politice pravice nabízíme lidem skutečné alternativy boje proti korupci, snížení nezaměstnanosti a ekonomicky i sociálně spravedlivější vývoj naší země, který tato vláda zajistit ani nechce.  Nečasova vláda musí odstoupit, jinak se bude situace v ČR dál zhoršovat.

Proto se KSČM, stejně jako SPaS a  OSČMS, přihlásila k protivládnímu protestu odborů a občanských iniciativ a připojuje se i k demonstraci plánované na sobotu 21. dubna 2012. Vyjadřujeme i plnou podporu protestu důchodců svolanému na 30. května 2012.

Vyzýváme své členy a sympatizanty i další občany, kterým jde o budoucnost, k široké účasti na těchto demonstracích. Jen silné a jednotné vyjádření odporu může tuto vládu přimět k demisi!

 

Schváleno 6.4.2012

Diskusní téma: Výzva k účasti na protivládních demonstracích

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek