Výzva KSČM k odstoupení vlády je správná

27.08.2011 12:51

 

Výkonný výbor ÚV KSČM projednal na svém posledním zasedání situaci v zemi a vyzval vládu premiéra Nečase k okamžitému odstoupení.

Tato výzva je zcela oprávněná a přichází v době, kdy je jasné, že hospodářská a sociální situace ČR se bude dále zhoršovat. Pravicové vlády u nás vážnost ekonomické a finanční krize podceňovaly, k jejich zastavení, nebo alespoň oslabení, nic nepodnikly. Naopak politikou výdajových, nekoncepčních škrtů dopady krize na sociálně slabší většinu ještě prohlubovaly. Aktivně v tom pokračuje vláda Petra Nečase, která k dokončení devastace ekonomiky prosazuje asociální reformy. Je již »za pět minut dvanáct« donutit vládu k rezignaci, a tak se pokusit zachránit českou ekonomiku před katastrofou.

Události navíc ukazují, že současná pravicová vláda není schopna racionálně vládnout. Je opět ve vnitřní politické krizi, do které ji zavedl spor o jednoho státního úředníka. To prý dokonce brání schvalování potřebných reforem. Tak to prohlásil předseda vlády Petr Nečas. I pro odborníka je těžko pochopit, co se to ve vládě soustavně děje.

Podle mého názoru to výstižně charakterizoval v sobotním Právu Alexandr Mitrofanov: »Jedno je jisté: koalice definitivně ztratila tvář. Je právem vnímána jako soukromé působiště několika desítek vysoce postavených a stovek subalterních zlatokopů, kteří se řídí heslem Každý den dobrý.«

Výzva k okamžité rezignaci vlády a vypsání předčasných voleb je oprávněná a velmi naléhavá. KSČM by měla o tom přesvědčovat všechny demokratické politické skupiny občanů a učinit vše pro jednotný společný postup. Každý den je důležitý.

26. 8. 2011Václav VĚRTELÁŘ

převzato z Haló novin

Diskusní téma: Výzva KSČM k odstoupení vlády je správná

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek